Meer weten?

Stichting Odensehuis Culemborg

Het bestuur van de stichting Odensehuis Culemborg bestaat uit vrijwilligers die geen vergoeding ontvangen. De samenstelling is:
Lia Scheffer, voorzitter.
Marie-José Boerkamp, secretaris.
Aart van Mourik, penningmeester.
Chris Jansens, algemeen bestuurslid.
Freda Kenkhuis, algemeen bestuurslid.

Het Odensehuis heeft 1 betaalde coördinator en 1 part-time medewerker in dienst.

Inschrijving Kamer van Koophandel: 68679963
RSIN of fiscaal nummer: 857546983.

Odensehuis Culemborg heeft het ANBI-keurmerk. Giften aan onze organisatie zijn in veel gevallen aftrekbaar. Op de website van de Belastingdienst vindt u meer informatie.

Aan deelnemers vragen wij een vrijwillige bijdrage, zie onze contributieregeling.

De plannen

Als stichting geven we graag inzicht in wie we zijn en wat we doen. Dit zijn de plannen waar Odensehuis Culemborg mee werkt:

2022 – Jaarverslag

2021 – Jaarverslag

2020 – Jaarverslag

2019 – Jaarverslag – vastgesteld
2018 – Jaarverslag – vastgesteld

Kernwaarden Odensehuis

Eigen-Wijs

Er gebeurt veel rond dementie: nieuw wetenschappelijk onderzoek, inzicht in het omgaan met dementie, er verschijnen veel boeken en vergeet internet niet. Maar hoe kom je aan de juiste informatie? Samen gaan we op zoek en vinden we onze eigen weg.

We kunnen bijvoorbeeld naar een film kijken, bijeenkomsten of lezingen organiseren. We delen onze ervaringen en kennis en leren van elkaar; dat biedt herkenning en geeft steun. Je hoeft niet alles zelf uit te vinden!

Met Elkaar

Samen brengen we in kaart waar behoefte aan is en wat niet meer zo gemakkelijk gaat. Zo bedenken en organiseren we zelf de activiteiten. Denk aan creatieve of muzikale workshops, de lunch verzorgen, erop uit gaan, een goed gesprek, je zorgen delen; niets moet en alles kan.

Leven met de toenemende beperkingen die dementie met zich meebrengt is een hele klus. Plezier en ontspanning zijn belangrijk om het vol te houden. In het Odensehuis ontmoet je mensen aan wie je niets hoeft uit te leggen. Er mag gelachen worden!

Perspectief

Als je merkt dat het in je hoofd niet meer zo werkt als je gewend was, is dat van grote invloed op je leven. Hoe ziet je toekomst eruit? Wat kun je verwachten? Afhankelijk worden zonder je eigenwaarde te verliezen, hoe doe je dat?

Het Odensehuis biedt de mogelijkheid om met anderen die hetzelfde overkomt én met hulp je leven aan te passen. Samen ontdekken wat nog wel kan, om actief te zijn én te blijven. Zelf bepalen wanneer je wat wilt doen, zonder verplichting maar met alle begrip. Dat biedt weer perspectief!

Samen staan we sterk

Renee Lankwarden coordinator Odensehuis Culemborg

‘Het Odensehuis doe je samen,’ vindt Renée Lankwarden, initiatiefnemer van Odensehuis Culemborg. ’Ik heb jarenlang thuisbegeleiding gegeven aan mensen met dementie. Ik ben geïnspireerd door de contacten met deze cliënten, die mij hun zorgen en frustraties toevertrouwden over de beperkingen die hun ziekte (of die van hun naaste) met zich meebrengt. Ik zag hun worsteling, en een tekort aan ondersteuning die past bij volwassen, zelfstandige mensen van deze tijd. En daar wil ik graag iets aan doen.’


Samenwerking

Het Odensehuis heeft contact met o.a. ElkWelzijn (Steunpunt Mantelzorg, de ouderenadviseur), het AlzheimerCafé, dementieconsulenten, wijkcoaches, de gemeente Culemborg, Stichting Zorgcentra De Betuwe en het Platform Odensehuizen, opleiding Toegepaste Gerontologie.