Odensehuis Culemborg blij met
9500 euro van het Oranje Fonds!

Kitty Winter geeft een lezing over kunst in het Odensehuis Culemborg

Kitty Winter geeft een lezing over kunst in het Odensehuis Culemborg
foto: Renée Lankwarden

OdenseActief! is een programma van activiteiten van het Odensehuis Culemborg voor mensen met geheugenklachten of beginnende dementie. De wekelijkse workshops, thema-presentaties en uitstapjes stimuleren deelnemers om mee te doen en te genieten van wat wél kan. De inbreng van deelnemers, naasten en vrijwilligers is hierbij onmisbaar, evenals financiële steun. Odensehuis Culemborg is dan ook enorm blij met de waardering van het Oranje Fonds en de toekenning van 9500 euro voor uitbreiding van het programma OdenseActief!

Samen zijn en samen doen: OdenseActief!

Voor het komende seizoen maken deelnemers en vrijwilligers, samen met de coördinator, een leuk en aansprekend programma van nieuwe, prikkelende activiteiten en herhalende workshops. Er zijn presentaties met interessante thema’s en uitstapjes in de buurt. Succesvolle workshops komen zeker terug, zoals Bewegen op Muziek door Evelien van Wiggen en Zingen met Hart&Ziel door Martijn Nanninga. ‘Mijn moeder geniet enorm van het zingen met Hart&Ziel’, vertelt een dochter, ‘ze kijkt er elke keer naar uit. Zij had toch nooit gedacht in het Russisch te kunnen zingen, maar ze vindt het prachtig! De liederen raken haar echt.’

De activiteiten van OdenseActief! stellen mensen met dementie in staat om mee te blijven doen in de samenleving. Door het samen beleven is er meer onderling contact, ontstaan er nieuwe vriendschappen en een gevoel van verbinding, ook met vrijwilligers en lotgenoten.

Samen vooruit

Odensehuis Culemborg is dankbaar voor alle hulp en steun van deelnemers, vrijwilligers, partners, donateurs en sponsoren en in het bijzonder voor de prachtige bijdrage van het Oranje Fonds.

Het Oranje Fonds streeft ernaar dat niemand zich buitengesloten voelt en iedereen mee kan doen in de samenleving. Daarom steunt het jaarlijks duizenden projecten die mensen met elkaar verbinden. Die steun bestaat uit geld, aandacht en advies. Koning Willem-Alexander en Koningin Máxima zijn het beschermpaar van het Oranje Fonds.