Nieuw! Wandelgroep voor vitale senioren met dementie

ReneeLankwarden-Odensehuis-Culemborg-wandelgroep-vitale-senioren-dementie
Wandelen in de omgeving van Odensehuis Culemborg – foto: Tom Meerman

Vanaf 2 oktober 2019 gaat het Odensehuis Culemborg elke woensdag tussen 10.00 en 12.00 uur open. Deze ochtend is speciaal voor vitale, actieve mensen tot ongeveer 70 jaar die te maken hebben met geheugenklachten of dementie. Hun naasten zijn ook welkom.

Het is minder bekend, maar dementie komt ook voor bij mensen onder de 65 á 70 jaar, zo geheten jonge mensen met dementie. Het is voor het eerst dat er in de regio Rivierenland een plek komt waar mensen die dit meemaken elkaar kunnen ontmoeten en samen actief kunnen zijn.

We beginnen met een wandeling in de omgeving van het Odensehuis. En natuurlijk is er een lekkere kop koffie of thee en tijd om elkaar te spreken. Er zijn vrijwilligers en een coördinator aanwezig om samen andere activiteiten te ontwikkelen, net waar maar behoefte aan is. De focus ligt op bewegen. Denk bijvoorbeeld aan het uitproberen van andere sporten of samen eens naar een sportschool gaan. Deelnemers worden nadrukkelijk uitgenodigd om eigen interesses in te brengen en bij te dragen aan de ontwikkeling van activiteiten.

Belangstellenden zijn van harte welkom op woensdag 2 oktober om 10.00 uur. Een indicatie is niet nodig, er staat een bus voor een vrijwillige bijdrage in de kosten. Adres: Achter ’t Zand 58 in Culemborg. Meer info: Renée Lankwarden, tel. 06-50593333.