Oud Geleerd Jong Gedaan


Het landelijk initiatief Oud Geleerd Jong Gedaan organiseert interactieve colleges door studenten, speciaal voor senioren. Wij zijn zeer verheugd een reeks colleges te kunnen organiseren door biologiestudent Lisanne Rodenburg, over de evolutie.

Vanuit verschillende invalshoeken wordt op toegankelijke wijze vertelt over het ontstaan en de ontwikkeling van het leven op aarde en hoe we dat weten.

Data
woensdagmiddag 5 februari, 4 en 18 maart, 1 april 2020
Tijd: 14.00 – 15.00 uur. Welkom vanaf 13.45 uur.

Het thema van de colleges
Alle beestjes helpen (5 februari)
Begraven geheimen (4 maart)
Wie zijn wij? (18 maart)
Een sterke ruggengraat (1 april; inhaal van 19 februari)

Lees hier meer over de inhoud van de colleges

Voorkennis is niet nodig. De colleges zijn ook apart te volgen.
Alle geïnteresseerde senioren zijn welkom. Kom gerust samen!

Over ‘Oud Geleerd Jong Gedaan’

In ‘Oud Geleerd Jong Gedaan’ geven studenten college aan senioren met dementie én hun naasten. De onderwerpen zijn heel divers en leerzaam en interactief. In de bijeenkomsten komen jong en oud bij elkaar, delen hun interesses en wisselen vragen, ideeën en ervaringen uit.

Voor senioren met dementie die meer betekenisvolle activiteiten willen volgen organiseert Stichting Oud Geleerd Jong Gedaan vanuit het project OGJG Dementie de interactieve colleges, met als doel om mensen met dementie en de maatschappij dichter bij elkaar te brengen.

Lees meer over de achtergrond van Oud Geleerd Jong Gedaan op www.oudgeleerdjonggedaan.nl


Dit college over de liefde werd op 18 november gegeven door Amber:

Heeft u een voorbeeld van wat u geleerd heeft over liefde? En hoe hoort liefde er eigenlijk uit te zien? Oud Geleerd Jong Gedaan presenteert op 18 november om 13.30 uur het college: ‘Een Onderzoek Naar ‘Echte’ Liefde’. In dit college neemt student Amber u op een verhalende manier mee in haar onderzoek in de Filipijnen.

Amber is een antropologe. Kort gezegd, zij onderzoekt wat maakt waarom mensen doen wat ze doen. In dit college gaat zij in op Antropologie van de liefde. We zullen een kijkje nemen in de wereld van Filipijnse ‘liefdesteams’ in film en tv. Hiermee proberen we te ontdekken hoe mensen in de Filipijnen romantische liefde ervaren, wat interessante conclusies meebrengt. Zo wil Amber u een glimp geven van een antropologische wijze waarmee zij de wereld wil ontdekken en begrijpen.