Voorlichtingsbijeenkomst over het nemen van financiële maatregelen bij dementie

Voorlichting Financiele Zelfredzaamheid 22-10-19

Renée Lankwarden en Ingrid van Malsen in gesprek over financiële zelfredzaamheid


Het Odensehuis Culemborg en Rabobank West Betuwe organiseren op 22 oktober gezamenlijk een voorlichtingsavond over de mogelijkheden voor het tijdig regelen van financiële zaken als dementie aan de orde is. Mensen bij wie recent een vorm van dementie geconstateerd is, daar een vermoeden van hebben en/of die voor iemand met beginnende dementie zorgen zijn van harte welkom.

‘Het is natuurlijk heel ingrijpend om de diagnose dementie te krijgen, want het enige dat zeker is is dat de gevolgen van de ziekte erger worden en afhankelijkheid toeneemt’ vertelt Renée Lankwarden (coördinator van het Odensehuis). ‘Maar het is ook zo dat juist in de beginfase nog heel veel wél mogelijk is. Het is verstandig als mensen zich juist in deze fase voorbereiden op de periode die komen gaat en zaken uit handen moet worden gegeven. Nu kun je het nog regelen zoals je dat zelf wilt.’

‘En daar zijn diverse mogelijkheden voor, meer dan mensen vaak denken’ vult voorlichtster Ingrid van Malsen (Rabobank West Betuwe) aan. ‘Tijdens deze bijeenkomst zetten we alle mogelijkheden om zo lang mogelijk de eigen financiën goed te beheren op een rij, ook als dat niet meer vanzelf gaat. Maar ook op de periode daarna kunnen mensen zich voorbereiden, door bijvoorbeeld na te denken over bewindvoering, een levenstestament enz.’.

Tijdens deze avond zullen ook notaris mw. mr. Van den Broecke (Trium Notarissen) en bewindvoerder dhr. Van de Lagemaat (De Dijk Bewindvoering) informatie geven over de diensten van de notaris en bewindvoerder. Tevens zijn een dementieconsulente en een budgetcoach van de gemeente aanwezig voor het beantwoorden van vragen.

Belangstellenden zijn van harte welkom op dinsdag 22 oktober om 19.15 uur in het Odensehuis Culemborg, Achter ’t Zand 58. Het programma begint om 19.30 uur en eindigt om 21.00 uur. Toegang is vrij. Meer info: stuur een bericht of bel 0650593333.